10 Mart 2013 Pazar

TRUFFE TARİFİ


Bu sefer bir değişiklik yapıp bu tarifin her aşamasını sizinle paylaşmak istedik. 

MALZEMELER:
  • 200 gr kuvertür bitter çikolata (hasanpaşa duygu tic, coşan tic ve tahtakalede fermo ve nüansta bulabilirsiniz)
  • 1 paket krema
  • 1 paket kakaolu kek (mesela dankek)
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık (istenirse)-birazı iyi kıyılmış, birazı iyice dövülmüş olsun
  • 1 su bardağı çikolatalı minik granül (istenirse)
  • Truffe kağıdı (servis için)
YAPILIŞI:
Çikolata benmari usulü eritilir.

200 gr krema katılıp karıştırılır. (çaydanlığın üstüne yada derin bir cam kase üzerinde uygun olur) çaydanlıktaki su kaynayınca ocak kısılır. Aksi halde çikolata yanar. Tadı bozulur.

Fındıkları (iri dövülmüş) ufalanmış kekle karıştırıp erittiğimiz çikolata ve kremaya ekliyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. İlk 1 saati buzlukta bekleyecek. (ara ara karıştırıyoruz)
Dinlendirilmiş harcımızı ceviz büyüklüğünden ufak yuvarlıyoruz, çikolatalı granüle yada hindistan cevizine bulayıp servis yapıyoruz.  Afiyet olsun.
Not: Buz dolabında ağzı kapalı olarak 10 gün dayanır.

Hiç yorum yok: